Следвайте Гласове в Появи се част от списъка, който всички в

...
Следвайте Гласове в Появи се част от списъка, който всички в
Коментари Харесай

Нетфликс, „Уолстрийт Джърнъл“ и Станфордският университет са сред инвеститорите във фалиралата криптоборса на Банкман-Фрийд

Следвайте " Гласове " в 
Появи се част от листата, който всички в крипто света чакаха – имената на най-големите кредитори на FTX. Съдия Джон Дорси, който следи правосъдното производството против компанията, изиска от юристите на Сам Банкман-Фрийд да изготвят лист с институциите, вложили в нея, като разреши имената на самостоятелните кредитори (около 9,7 милиона имена на физически лица) да останат отвън него, най-малко за към три месеца.

Според документа, съдържащ 116 страници, FTX дължи пари на куп световноизвестни компании, в това число медии, самолетни компании, благотворителни организации и даже университети. Списъкът е бил подаден в сряда в американски съд в Делауеър от юристите на крипто борсата като част от процедурата по неплатежоспособност.
Сред изброените са медийни компании като Wall Street Journal, Fortune, Fox Broadcasting и CoinDesk, както и огромни крипто тържища Coinbase и Binance. Авиокомпаниите American, Spirit и Southwest, както и Станфордският университет, където родителите на създателя на FTX Сам Банкман-Фрийд работят като преподаватели, и неговия кредитен съюз също участват в документа. В листата също по този начин е включена и Gisele Bundchen Charitable Giving – фондация на Жизел Бюндхен. Бразилският супермодел и тогавашният ѝ брачен партньор и легенда в NFL Том Брейди бяха известни с вложенията си в крипто борсата още преди колапса ѝ, като даже се появиха в нейната реклама на Superbowl.
Това, което документът не съдържа обаче е сумата, която FTX дължи на всеки от кредиторите си, въпреки че от компанията разкриха в хода на следствието, че дължат почти 3,1 милиарда $ на своите 50 най-големи кредитора. Двата най-големи единични желае бяха за 226 милиона $ и 203 милиона $.

Сам Банкман-Фрийд пледира почтен по обвиняванията в машинация, повдигнати против него от американските регулатори в Ню Йорк. Бившият основен изпълнителен шеф на Alameda Research Каролайн Елисън и съоснователят на FTX Гари Уанг, сътрудници на Банкман-Фрийд, както и топ юристът на компанията, към този момент се признаха за отговорни по същите обвинявания и сътрудничат в следствието.
Фалитът на FTX повреди съществено крипто пазарите и репутацията на промишлеността, а управляващите в доста от страните по света стартират да упорстват за основаването на законови правила и правила, които да защищават вложителите.

Източник: kaldata.com
 
 
 
26 Яну 20235426 Яну 202311426 Яну 202345726 Яну 202320526 Яну 202315526 Яну 2023702КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023258911 Яну 2023167423 Яну 2023188728 Дек 20221122
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР